Nowy system komentarzy – pomoc

Polityka Globalna wdrożyła niedawno nowy system komentarzy – LiveFyre. Powodem tej zmiany był fakt, że od lat coraz większa część dyskusji przenosi się na serwisy społecznościowe takie jak Facebook. Widząc coraz większą dysproporcję między ilością komentarzy na naszym portalu, a ilością i jakością tych, które ukazują się na naszym profilu na Facebooku uznaliśmy, że konieczne jest połączenie tych dwóch elementów w jeden strumień.

Poniżej znajdziecie podstawowe informacje na temat tego, jak system działa. Jeśli macie jakieś dodatkowe pytania – skorzystajcie z formularza kontaktowego, na pewno na nie odpowiemy.

Pytania i odpowiedzi

Jak mogę dodać komentarz? Chciałbym skomentować, ale nie znam dobrze języka angielskiego. Co zrobić?

Komentowanie za pomocą LiveFyre jest bardzo proste i nie wymaga dobrej znajomości języka angielskiego. Po wpisaniu komentarza należy kliknąć w opcję „Post comment as” – otworzy się okno (obrazek poniżej) z możliwością zalogowania się za pomocą kont z sieci społecznościowych (1) lub wpisania danych komentującego w sposób zbliżony do poprzedniego systemu (2). Od Ciebie zależy, którą opcję wybierzesz.

Zamiast „Post comment as” mam „Post comment”. Dlaczego?

Oznacza to, że jesteś zalogowany w jednym z podanych serwisów. Wystarczy, że klikniesz „Post comment” aby dodać komentarz. Jeśli nie chcesz komentować korzystając z danych do logowania się do tego konta, wyloguj się z danego serwisu społecznościowego i odśwież stronę (F5 na klawiaturze), gdzie chcesz dodać komentarz.

Czy muszę się logować za pomocą konta w innym serwisie?

Korzystanie z systemu LiveFyre na naszym portalu nie wymaga zalogowania się. Możecie więc nadal komentować dokładnie w taki sam sposób jak poprzednio, czyli po prostu podając imię i nazwisko lub pseudonim. Osoby posiadające konta w serwisach społecznościowych zachęcamy jednak do korzystania z możliwości powiązania komentarza z Waszym profilem w danej sieci.

Czy dzięki temu systemowi macie więcej informacji na temat mojej tożsamości niż poprzednio?

Nie, nie mamy. System nie daje nam żadnych dodatkowych informacji o Tobie.